despre noi
Home > Despre noi

Despre noi

Se spune că dacă îţi pui un pantof vechi sub pat nu mai ai coşmaruri.

Cora nu şi-a pus niciodată un pantof sub pat (în afara faptului că e mult prea ordonată pentru un astfel de gest, nici nu are avea cum dat fiind că patul ei e lipit de podea) şi poate şi din cauza asta, ani la rând, a visat tot felul de modele de pantofi. Cu flori şi fără flori, cu catarame şi fără catarame, cu toc înalt şi fără toc înalt – pantofii Corei prindeau o formă specială în vis, dar dimineaţa dispăreau în ceaţă. Asta pentru că uita mereu să pună pe hârtie modelele care îi bântuiau somnul, deşi îşi promitea de fiecare dată că o va face.

În timpul ăsta, în cealaltă parte a Clujului, Daniela ştia tot ce se poate şti despre pantofi. Ştia de unde să cumpere cele mai bune piei şi cele mai minunate accesorii, aşa după cum ştia că un calapod bun, fie din lemn, perspex transparent sau plută, face toţi banii. Mai ştia că arcuirea glencului* poate face pantoful mai mult sau mai puţin comod, că dacă staiful* e prea jos, pantoful alunecă din picior, iar dacă e prea înalt îţi provoacă bătături, şi că o capută* joasă îţi face un picior mai lung şi o gleznă mai fină, iar una înaltă un picior mai gros şi o gleznă mai butucănoasă.

Toate astea şi multe altele, Dani le învăţase, evident, într-o fabrică de pantofi. Una mică, simpatică şi orientată spre Vest, ca orice fabrică de pantofi care se respectă. La un moment dat, din motive personale care nouă luni mai târziu au purtat numele de Eric, Dani a renunţat la munca ei de creaţie de la micuţa fabrică de pantofi. Un timp a făcut pe mămica şi i-a mai şi plăcut.

Acum vreo doi ani, însă, într-o seară de vară, aflate la o mică petrecere între prietene în grădina de poveşti a Danielei, visătoarea de pantofi şi cunoscătoarea în ale lor au decis să facă ceva cu toate aceste priceperi şi vise pe care le aveau. Aşa au apărut sandalele marca Atelierele Hărniciei, sandale care au fost scoase pentru prima oară „în lume” în mai 2010, la un târg vintage ce a avut loc în curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca.

Iar asta a fost doar începutul.

PS: Cora visează în continuare modele de pantofi. Şi, în continuare, nu şi le notează pe hârtie.

——

În caz că nu ştiaţi:

* glenc = curbura pantofului, imediat sub talpă

staif = partea din spate a pantofului

capută = gradul de decupare a pantofului

Galerie foto

Suntem aici

Cluj, Strada N. Bălcescu nr.13 Vezi harta

0723 353 989 - Cora Sevianu

contact@atelierele-harniciei.ro